Tips og gode råd

ET PAR ENKLE TIP & OG ET PAR GODE RÅD

Husk:

At loppebehandle jeres hunde - husk på, at lopperne lever trygt og godt i de varme møbler og tæpper, på trods af kulden udendørs.

Vores veterinærsygeplejerske foreslår, at du kan bruge følgende produkter:

Loppe & Flåt produkter:

Bayvantic Vet - virker forebyggende mod lopper, flåter, myg og sand-fluer. Findes som spot-on, altså pipetter.

OBS: Katte kan ikke tåle dette præperat. Hold derfor dyrene adskilt ved behandling og 12 timer efter.

Advantage vet: - forebyggende mod lopper, også Spot-on. Brug evt. denne vinter og Bayvantic sommer (pga. flåt effekt).

Effipro - mod lopper pg flåter.

Spot - on + findes også i spray.

Læs altid indlægssedlen eller snak med din dyrlæge inden brug.

Vaccination:

Hundesyge er en smitsom virussygdom, som har floreret i Jylland.

Sygdommen smitter med kontakt mellem hunde (også mink kan smittes eller smitte). Symptomerne KAN være opkast/diarrè, hoste og flåd fra øjne og næse. Smitter via spyt, sekret fra øjne og næse, afføring og urin.

Salt/Sne:

Saltet svier på hundens poter - sørg for, at skylle poterne med lunkent vand efter gåturen.

Smør eventuelt potevoks på trædepuderne inden gåturen, så kan du holde salten lidt på afstand. Det kan også gøres ved sprækker i trædepuder.

Potevoks kan købes i håndkøb hos din dyrlæge.